"Україна здійснює порушення міжнародного права": Угорщина висунула Києву новий ультиматум

Угорщина блокуватиме важливі для України зустрічі на рівні Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Петер Сійярто

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зажадав внести зміни в український закон про освіту і відкласти його реалізацію до 2023 року, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Що стосується України, Угорщина не має інших інструментів, крім як блокувати міжнародні, європейські та євроатлантичні прагнення України", - підкреслив він на Раді ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

"Відповідно, Угорщина також не підтримуватиме проведення зустрічі міністрів оборони ЄС-Україна, запланованої на квітень, і саміту НАТО-Україна, запланованого цього літа", - пригрозив він.

Міністр зазначив, що Угорщина підтримає проведення цих зустрічей тільки в тому випадку, "якщо Україна буде виконувати свої міжнародні зобов'язання і умови щодо задоволення прав угорської національної меншини на Закарпатті".

Також глава МЗС Угорщини попросив європейських міністрів "не бути осторонь", коли, на його переконання, "Україна здійснює порушення міжнародного права". "Той факт, що така країна як Україна займає геополітично важливу позицію, не означає, що вона звільнена від дотримання міжнародного права або від її зобов'язання захищати меншини, що проживають на її території", - зазначив міністр закордонних справ Угорщини.

Крім того, Сийярто виступив проти розміщення в Берегово на Закарпатті батальйону українських військових чисельністю до однієї тисячі солдатів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...