Харків'янин Сергій Тимчук вирішив питання з утилізацією пакувальних матеріалів, створивши їстівну плівку для продуктів.
Екологічно чистий поліетилен дозволяє продовжити термін зберігання їжі і абсолютно не шкодить навколишньому середовищу, - передають Патріоти України з посиланням на видання "Стіна".
Вчений 15 років присвятив розробці. Матеріалом для неї став кукурудзяний крохмаль на основі власного сорту кукурудзи.
За допомогою такої плівки можна, наприклад, збільшити термін придатності хліба з декількох днів до місяця.
«Якщо на хліб одягнути нашу плівку, то він залишається свіжим до 4 тижнів. Його навіть можна їсти, не знімаючи плівку», - каже винахідник.
Якщо поліетилен Тимчука кинути в окріп, то він «розтане» за 15-20 хвилин і стане основою для приготування супу. Але навіть коли ви викинете плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться і сліду.
Говорити про масове виробництво такої плівки рано - підприємцям дешевше робити звичайний поліетилен, який століттями не розкладається.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...