Харків'янин Сергій Тимчук вирішив питання з утилізацією пакувальних матеріалів, створивши їстівну плівку для продуктів.

Екологічно чистий поліетилен дозволяє продовжити термін зберігання їжі і абсолютно не шкодить навколишньому середовищу, - передають Патріоти України з посиланням на видання "Стіна".
Вчений 15 років присвятив розробці. Матеріалом для неї став кукурудзяний крохмаль на основі власного сорту кукурудзи.
За допомогою такої плівки можна, наприклад, збільшити термін придатності хліба з декількох днів до місяця.
«Якщо на хліб одягнути нашу плівку, то він залишається свіжим до 4 тижнів. Його навіть можна їсти, не знімаючи плівку», - каже винахідник.
Якщо поліетилен Тимчука кинути в окріп, то він «розтане» за 15-20 хвилин і стане основою для приготування супу. Але навіть коли ви викинете плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться і сліду.
Говорити про масове виробництво такої плівки рано - підприємцям дешевше робити звичайний поліетилен, який століттями не розкладається.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...