Українець залив хабарнику не те у горлянку: Журналіст "здав" словацького митника, котрий вимагав "на кавічку" (відео)

Невдовзі після виходу публікації міністр фінансів Словаччини відреагував на відео з вимагання хабара митником.

Закарпатський журналіст Віталій Глагола став свідком того, як на кордоні з Словаччиною митник вимагав у нього хабар за безперешкодний проїзд на авто. За словами журналіста, сталось це у неділю, коли він повертався з Словаччини на авто, яке планує розмитнити, передають Патріоти України.«Яким же було моє здивування коли словацький митник почав вимагати у мене хабара. Ну, як хабара –«на кавічку». Я чув, що люди у черзі, після яких я стояв, між собою говорили про те, що митнику виявилось мало 10 євро і він вимагав хоч 20. Тому я вирішив знімати момент, коли він підійде до мене, на телефон. Словацький митник був дуже здивований, що я не в курсі про цю «традицію», - написав Глагола ну своїй сторінці у Фейсбук.

Він також стверджує, що не дав митнику гроші, після чого той відклав документи журналіста та почав оформлювати документи інших позаду черги.

Журналіст розповів, що його так тримали хвилин 40, і вже після скандалу його таки оформили. «Задля справедливості - на нашому боці кордону від українських митників жодних натяків на хабар не отримував», - додає Глагола.

Невдовзі після виходу публікації міністр фінансів Словаччини відреагував на відео з вимаганням хабара словацьким митником. «Така поведінка персоналу фінансового менеджменту неприпустима, і тому я попросив президента Фінансової адміністрації негайно вирішити цю проблему. Прийнято новий фінансовий акт, який забезпечує вищу заробітну плату своїм працівникам і має вищий рівень відповідальності. Тому я вимагаю негайного і максимально суворого покарання винуватця, відповідального вирішення і системних заходів з боку керівництва. Фінансовий менеджмент повинен бути професійним інститутом, в якому ми не страждаємо від такої відрази, як вимагання хабарів», -- сказав міністр фінансів Словаччини Петро Кажімир після зустрічі з керівницею митниці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...