Українка поділилась досвідом свого "завоювання" Китаю (фото)

Українці Тетяні Калініній 24 роки. Вже кілька років вона живе і працює в Китаї - в місті Ченду, куди поїхала у 2014 році.

Тетяна розповіла, що необхідно для переїзду до Піднебесної, як перейшла на місцеву кухню і які професії краще не освоювати, щоб не загриміти в поліцію, передають Патріоти України з посиланням на Свої.City.

У 2014 році в Донецьку Таня закінчила училище культури за фахом режисер театралізованих заходів. Головними її захопленнями з дитинства були хореографія і вокал."Я завжди мріяла попрацювати в Азії. Знайомі з танцювальної студії шукали вокалістку для контракту в Китай на 4 місяці. Вирішила себе спробувати в цій сфері. Прослуховування пройшло вдало, і вже до кінця серпня були готові наші візи. Так я вперше полетіла в Китай, - розповідає Тетяна, - Батьки мене підтримали. Хоча спочатку ніхто не вірив в успіх. Додому поверталася в плюсі та з масою вражень, попри всі труднощі, що спочатку виникали в Китаї".Тамтешнє життя кардинально відрізняється від українського. Найважче в перший час було без знання мови. Навіть знання "універсального" англійської не завжди рятувало ситуацію.

"Дуже складно було звикнути й до місцевої їжі. Безліч дивних страв, незвичних для нашої людини - коров'ячі шлунки, варені жаби та смажені личинки ... І зашкалює гострота китайських страв. Тут в основному рис і локшина, а іноді так починаєш сумувати за борщем і ковбасою ", - зазначає Тетяна.

Пропрацювавши в Китаї близько півроку, Таня повернулася до Донецька, влаштувалася працювати до палацу культури керівником театрального гуртка. Але незабаром зрозуміла, що таке життя вже не для неї. Ввдруге Таня поїхала вже назовсім. В Україну поверталася тільки у відпустку - провідати рідних і друзів. Дівчина зізнається: після кожної поїздки все важче стає дихати без Китаю, настільки її зачарувала ця країна. Місто Ченду тепер називає другим рідним. Зараз вона працює на фрілансі вокалісткою, моделлю і танцівницею. Навчається в сичуаньської університеті в Ченду на мовних курсах китайського.Для початку краще знайти легальний контракт агентства, де ставка буде близько 1000 доларів. Це буде як "вступний курс" для ознайомлення з країною і її законами.

"У цьому році буду складати іспит на п'ятий рівень HSK (а всього їх шість). А в наступному році планую вступати до університету на графічний дизайн", - розповідає Тетяна.

І навіть особисте життя склалося на новому місці. З Денисом Таня познайомилася тут же, в Китаї - хлопець приїхав з Владивостока вчитися на економіста.

 Актори, співаки, моделі з європейською зовнішністю користуються в Китаї великою популярністю
За її словами, приїхати в Китай для роботи та навчання не так вже й складно. Особливо якщо ви - людина творча і хочете працювати у сфері шоу-бізнесу. Актори, співаки, моделі з європейською зовнішністю користуються в Китаї великою популярністю. Безліч агентств мають свої групиу соцмережах, де можна знайти оголошення про відповідні вакансії. Також легко влаштуватися в Китаї, наприклад, викладачем англійської - досить мати середній рівень знання мови та не зовсім вже жахлива вимова.

Є, звичайно, в пошуку роботи й свої підводні камені. Ризик нарватися на несумлінного роботодавця завжди присутній, але й убезпечити себе можна.

"Краще відмовлятися від роботи в клубах і караоке, найчастіше це нелегально. Зараз все частіше поліція арештовує наших хлопців саме там. Особливо хочеться застерегти дівчат: не погоджуйтеся на подібну роботу, якщо вам дорогі печінка і честь. Це пряма дорога у сферу ескорт -послуг і просто споювання алкоголем, - рекомендує Тетяна, - Дуже неприємно визнавати це, але через складні обставини в нашій країні багато дівчат приїжджають сюди саме для такої роботи, а у китайців формується стереотип легковажних і легкодоступних українок. Тому при перегляді оголошень завжди задавайте собі питання: за що саме можуть платити 30-40 тисяч юанів? Краще і найпростіше - знайти легальний контракт на агентство, де ставка буде близько 1000 доларів, але як "вступний курс" для ознайомлення з країною і її законами це ідеально. Після контракту можна вирішити, як бути далі, йти вчитися або піти на фріланс ".

Якщо виникнуть якісь проблеми з документами або поліцією, варто звернутися в посольство України в КитаїПрацювати в Китаї можна за спеціальною візою - робочої або студентської з поправкою на роботу. У другому випадку в візу ставиться відмітка про те, що ви студент, який працює, і працювати вам дозволено не більше восьми годин на тиждень. Для студентів існують гранти на навчання, але дізнаватися про них потрібно в конкретному навчальному закладі, куди збираєтеся вступати.

Якщо виникнуть якісь проблеми з документами або поліцією, варто звернутися в посольство України в Китаї. Саме посольство знаходиться в Пекіні, а консульства є в Шанхаї та Гуанчжоу. Офіційну інформацію і контакти легко можна знайти в інтернеті.

Іноземців в Китаї багато, особливо в великих містах, таких, як Ченду. Хтось приїжджає сюди вчитися, хтось працювати - легально чи не дуже. Дуже багато приїжджає росіян і українців, в тому числі й з Донбасу.

Важко звикнути до місцевої їжі, сумує за борщем та ковбасою"Тут, далеко від батьківщини, ми всі тримаємося один за одного. Я за 4 роки ще ні разу не зустріла українського або російського націоналіста, - розповідає Тетяна, - Навпаки, завжди підтримуємо один одного і сходимось в думках з приводу одного: просто нехай буде мир. Відносини між простими людьми не повинні псуватися через політику. Іноді жартуємо: мовляв, ми взагалі в Китаї живемо, нам все одно, що хтось там ворогує і кидається один в одного балалайками та салом. Звичайно, дуже хочеться, щоб нарешті відновився мир в рідному Донбасі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...