Українка розкрила махінації туроператорів

Людмила Маркіз поділилася інформацією про те, як підрахувала реальну вартість туру в Італію.

За її інформацією, різниця між реальною ціною на відпочинок і тією, яку пропонує туроператор — 1 163 євро. Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. Далі публікуємо текст повністю і зі збереженням авторського стилю:

"У минулому році фейсбук пропонував мені в'язану шапку з бісером за 4 тисячі грн, і це здавалося жахливо смішним. Ніфіга не розбираючись в брендах, не орієнтуючись на ринках пряжі і бісеру, поняття не маючи про зарплати в'язальниць і цінах на оренду складських і торгових площ в Києві, я ржала, і, мабуть, в покарання за цю смішливість сьогодні мені показали ось це:

"Останні місця у віп-еногастротур в Італію, всього за 1499 євро з людини з проживанням в номері на двох на справжній італійській фермі, зі справжніми італійськими сніданками. У ціні семиденного туру - дегустація італійських вин і сирів, майстер-клас досвідченого сомельє, а також обід в мішленівському ресторані. Авіапереліт і трансфери оплачуються окремо. Залишилося всього два місця".

Ну як тут не згадати Керрі нашу Бредшоу з її знаменитим "Мен ай мей нот ноу, бат шуз? Шуз ай ноу." Так ось, подорожі, особливо "еногастро" - це не шапочки, які ай мей нот ноу. Це кохання всього мого життя, і це - ай ноу. І ось що я вам розповім.

Доба в даблі на "справжній фермі" - це максимум 70 євро (можна знайти і за 30, але у нас же віп, простігосподі, еногастротур). Разом - так вже й бути - 245 євро з особи на тиждень.

"Справжні італійські сніданки" - це кава з круасаном. І навіть якщо жадібний фермер не включить сніданок у вартість, в найближчому до ферми містечку з вас візьмуть за нього трояк - 7 таких сніданків обійдуться відповідно в 21 євро.

Далі у нас дегустація. Вин та сирів. Ну ок. Це ж віп-еногастротур, навіщо нам супермаркетскіе просекко по 3 євро за пляшку і кусіще горгонзоли дольче за 1.50? Ні ні. І лавка регіональних продуктів, де щоб продати пляшку за 6 євро, покупцеві наливають по пів-келиха з трьох різних пляшок і дають закусити сиром, прошутто, оливками і мигдалем, нам не по чину. І не базар, де можна все взагалі нашару продегустувати, ми не підемо. Ми підемо на платну дегустацію, заразом навчимося у досвідченого сомельє крутити келих за годинниковою стрілкою, нюхати його, полоскати вином горло і дивитися зі значенням. 50 євро.

Ну і Мішлен. За комплексний обід "суп або салат плюс основна страва плюс келих вина" ці гади деруть з трудящих по 15 євро. А можуть ще добити десертом і зажадати всі 20. Так, в мішленівских ресторанах є комплексні обіди. І так, вони так коштують. Питання тільки, навіщо туди йти, якщо в сусідній нетитулованій траторії ви отримаєте за ті ж гроші вдвічі більші порції того ж самого плюс тарілку антипасти, гарячу фокаччу і чарку лімончелло на додачу від закладу. Але у віп-еногастротурістів свої примхи, Мішлен так Мішлен.

Разом собівартість віп-еногастротуру: 245 + 21 + 50 + 20 = 336 євро. 1 163 євро чистого прибутку.

А тепер увага, питання: ці віп-еногастротури правда хтось купує? І якщо так, то увага, головне питання: якщо я така розумна, чому така бідна?!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...