Українка розповіла про медицину в Грузії

У Грузії медицина розвинена досить на високому рівні. Особливо це стосується гінекології, офтальмології, стоматології. Тож добре розвинений медичний туризм. Лікуватися приїжджають люди переважно з Азербайджану і арабських країн.

Про це розповідає українка Наталія Осипенко, яка 11 років мешкає у Тбілісі, передають Патріоти України.

"Реформи у медицині почалися тут задовго до мого приїзду і тривають досі. Безкоштовних медичних послуг я вже не застала - всі клініки приватні. Звичайно, це не всім подобається, проте не доводиться гадати, кому яку суму покласти у кишеню і ще й догодити. За консультацію лікаря доведеться заплатити 50 ларі - 15 доларів, і окремо за інші послуги, якщо такі будуть", - каже Наталія.

Досить популярна страхова медицина, але вона швидше "примусова", ніж добровільна. Всіх, хто працює, роботодавець змушує оплачувати страховку, яка майже нічого не покриває.

"Проте є і позитивна практика. Мене приємно здивував той факт, що оперативні втручання у пенсіонерів, дітей та інших соціально незахищених верств населення, а також лікування онкохворих частково фінансується державою. І частка державного фінансування часто досить вагома. Наприклад, мамі моїй знайомій торік зробили операцію на серці - держава фінансувала 75% вартості операції. Місяць тому їй зробили операцію на нозі і держава профінансувала 90% вартості. Наскільки мені відомо, в Україні цього немає".

Безкоштовним є виклик швидкої допомоги. "Викликали неодноразово - приїжджають висококваліфіковані й уважні фахівці. Що стосується дітей, то безкоштовний також візит до педіатра або його виклик додому у разі необхідності. До місцевих лікарів сама зверталася неодноразово. Навіть оперувалася і народжувала у Грузії. Завжди залишалася задоволена якістю послуг, що надаються, і окремо уважним ставленням. До речі, нинішній міністр охорони здоров'я Давид Сергієнко має українське коріння".

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...