Українка розповіла про весільні традиції і заміжжя в Китаї

У китайців прийнято платити за наречену викуп, який назвуть її батьки. У великих містах сума в середньому становить $10 тис., в Пекіні - від $30 тис. до $60 тис. У невеликих містечках - від $3 - $4 тис.

"Батьки нареченої складають рахунок. Прописують, скільки витратили на садочок, на школу, на освіту, вивчення іноземних мов, заняття з репетиторами. Тобто всі витрати, які батьки витратили на дочку, щоб її виростити", - розповідає українка Світлана Дзюме, яка одружилася з китайцем, - йдеться в матеріалі КП в Україні, передають Патріоти України.

Із чоловіком познайомилася в театрі Китаю, де працювала танцівницею шоу-програми. Спілкувалися через перекладача.

"Для китайців сім'я завжди на першому місці. Прийнято одружуватися лише на своїх. Перед першим знайомством Джейсон не сказав батькам, що я іноземка. Коли мене побачили, впали в крісла, не могли вимовити ні слова, - каже Світлана. - Але Джейсон уперся - якщо не приймуть в сім'ю, він з неї піде. Для китайських батьків гіршої події не придумаєш. Син в майбутньому зобов'язаний, і це прописано в законі, забезпечувати батьків та доглядати за ними. Дівчата після заміжжя переходять в сім'ю свого обранця. Тому їм довелося змиритися".

Весілля святкували двічі — в Україні та Китаї. Перше весілля було в старовинному китайському стилі. Вісім людей несли наречену в палантині. Наречений "прискакав" за нею на коні. Потім відбулося частування батьків чаєм. "Закінчилося весілля в обід. Поїли, привітали, вручили гроші і по домівках. Тут не прийнято святкувати до ночі чи навіть кілька днів, як у нас. Гроші потім забирають батьки за те, що оплачують бенкет".

Подружжя мешкає в Китаї. На вимогу дівчини - окремо від батьків, хоча там це не прийнято. "Батьки Джейсона - стали першими у своєму селищі, хто встановив батареї. Тут вважають, що краще спати в двох куртках, ніж заплатити за тепло. Для них це викинуті на вітер гроші. Також ні в кого немає ванни - тільки душ. Встановити опалення було моїм проханням. Інакше взимку не привеземо онука".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...