Українська автокефалія: Москва чекає на делегацію Вселенського патріарха

Делегація Константинопольського патріархату прибуде 9 липня в Москву для обговорення перспектив надання автокефалії Українській церкві.

Про це повідомив глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Делегація Константинопольського патріархату об'їжджає помісні Православні церкви для того, щоб з'ясувати, як в них ставляться до ідеї дарування автокефалії Українській церкві. 9 липня делегація приїде до нас в Москву. Ми, звичайно, уважно вислухаємо ті аргументи, які будуть представлені", - сказав митрополит в інтерв'ю грецькому агентству церковних новин "Ромфеа" в ході свого візиту в Афіни.
На його думку, найважливіше - щоб між Константинопольською та Російською церквами розпочався "повноцінний діалог" з цього питання, так як "заочний обмін думками, який відбувається в останні місяці, в тому числі через засоби масової інформації, це не дуже вдалий спосіб вирішити проблему українського розколу".
Митрополит Іларіон вважає дуже важливим, щоб помісні Церкви "являли ту солідарність, яка є запорукою єдності Православної церкви", і заявив, що будь-яка підтримка розколу може "підірвати цю єдність, до того ж підтримка розколу в одному місці відразу ж спонукає розкольників і в інших місцях підняти голови".
Митрополит вважає важливим, що в ході недавньої зустрічі з чотирма ієрархами УПЦ патріарх Константинопольський Варфоломій "дуже ясно сказав, що ніякої легітимації розколу не буде".
"Я дуже сподіваюся на те, що рішення проблеми українського розколу буде відбуватися виключно канонічним шляхом", - сказав митрополит Іларіон.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...