Українська журналістка пішла на вишкіл в елітні десантні війська (відео)

Наталія Нагорна вирішила на власній шкурі дізнатися, що таке – бути солдатом.

Підрозділ, до якого майже не беруть жінок, та й чоловікам влаштовують випробування на межі можливого – це елітні десантно-штурмові війська України. Туди на експеримент вирушила журналістка, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Це був останній день спекотного липня, коли кореспондент і оператор рушили до Житомира, аби пізнати всі радощі та горесті армійського життя. Навчатися бути десантником 34-річну вегетаріанку, котра ніколи не служила в армії, натомість мала сім переломів і 208 стрибків з парашутом, взявся 199-й центр. Командувач десантно-штурмових військ Михайло Забродський сміявся, коли йому всерйоз поставили питання про те, кого не візьмуть у десантники. "Дебілів", - сказав він.

Журналістка – одна з 66 охочих потрапити на навчання вже сьомого за рік набору. Суворі претенденти готуються здавати фізпідготовку, кореспондентці шансів майже не дають: "Вам буде складно. Це десант, усе-таки". Стометрівка, відтиснутися, прокачати прес і ще бігти кілометр. "Ви маєте здати цей норматив, як перед смертю. Наче більше ви його здавати не будете", - попереджають претендентів. Перша за 14 років дистанція на 100 метрів, окрім представниці ЗМІ дівчат ще троє: Альона з Краматорська вже здала норматив напередодні, житомирські 40-річна Юлія та 27-річна Дарина здають разом. Усі заробляють бали – кореспондент повільніша за хлопців, але трохи шустріша за дівчат. На фініші – спрага. Щоб відчути справжній смак води, потрібно потрапити в десантуру.

Але віддихатись нема часу - одразу психологічний тест. Завдання, яке видається простим, але виявляє, хто ви є і чому ви тут – патріот, заробітчанин, воїн чи, може, психопат або суїцидник. Цей психологічний допит триває майже годину, лише після нього можна здійснити мрію – умитися. Перший обід: на вибір є огірки з часником, салат з капусти, вермішелевий суп, котлета зі свинини, риба запечена, каша гречана, кукурудзяна, хліб, компот, гірчиця і ще й бублички на десерт. Журналіст і оператор ситі та приємно вражені: "Вегетаріанкою бути в навчальному центрі, принаймні в десанутрі, точно можна".

Матьорий десантник Юрій Дмитрович смалить поруч і рекламує свої війська – каже, їхній девіз: "Завжди перші!". "Краще за нас немає нікого. Першому, щоби померти – то вам навіть доріжку червону постелять наперед", - каже він. Тим часом підходять представники "сьомого циклу" навчання. Потенційний десантниці розповідають про дочок – дашиній Оленці 6, Юлиній – вже аж 20. Вона жартує, що можна придивитися собі тут непоганого зятя. "Десантників усі люблять", - каже жінка.

Поки ми теревенимо в холодочку, відбір починає нагадувати талант-шоу. "Ми вимушені сказати ні", - кажуть комусь. Дебютантів оцінюють за критеріями здоров’я, психотесту та фізпідготовки. Деяким відмовляють як неблагонадійним, хтось набрехав на психотесті, хтось вже посміхається – взяли, ще й похвалили. Із 66 залишаються 44. Перші сльози - Дашини. Вона хотіла бути кухарем, але, виявилося, не має спеціалізованої освіти. У Юлі "двійка" з фізпідготовки, їй пропонують підтягнути фізо і спробувати знову. Журналістці кажуть два "так" і одне "ні": пройдено психологію та здоров’я, не дотягує за спортивною формою. Але ж не на контракт – навчання триватиме! Як саме – дивіться у циклі сюжетів протягом тижня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...