Українські безпілотники отримають іноземне озброєння (відео)

Стратегічний БПЛА, який розробляє державне підприємство “Антонов” буде нести озброєння іноземного виробництва.

Про це в ефірі “Лінія оборони” розповів Микола Воробйов (директор програми БПЛА “Антонова”), передають Патріоти України.

За його словами, українська сторона створює цей “важкий, висотний, тривалого польоту” апарат у партнерстві з іноземною компанією. “Антонов” у проекті відповідає за планер та деякі авіаційні системи (гідравліка, електричні системи), іноземний партнер – електроніку та ударні засоби. Загалом проект передбачає дев’ять точок підвісу для корисного навантаження.

Раніше ДП “Антонов” зверталося до КББ “Луч” з пропозицією співпраці в напрямку створення ударної зброї для БПЛА, розповів Микола Воробйов. Українські конструктори готові зайнятися цією темою у разі, якщо буде чітка перспектива замовлення так контракт з відповідними строками та обсягами фінансування.

Строки виготовлення дослідного екземпляру стратегічного БПЛА “Антонова” поки невідомі. Так само як і перспектива закупівлі його Міністерством оборони України.

За словами М. Воробйова МОУ повідомило, що розглядає можливість закупівлі такого безпілотника в обмеженій кількості, у разі, якщо підприємство налагодить серійне виробництво для іншого замовника. Нині роботи по створенню БПЛА ведуться за кошти самого ДП “Антонов”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...