Українські греко-католики засудили використання фото свого священика у рекламі Порошенка

Декан Монастириського деканату УГКЦ Ігор Джиджора заявив, що не давав згоди на використання свого фото у політичній рекламі.

Бучацька єпархія УГКЦ засудила використання фотографії декана Монастириського деканату УГКЦ Ігоря Джиджори на плакаті у підтримку президента Петра Порошенка, який з'явився у містечку Монастириська на Тернопільщині. Згідно із повідомленням, опублікованим на сайті єпархії 17 січня, священик не давав згоди на використання своїх даних у політичній рекламі, передають Патріоти України.

Мова йде про рекламний щит з фотографією декана Монастириського деканату УГКЦ Ігоря Джиджори, фото якого з'явилося у соцмережах ще 12 січня. На щиті цитують нібито слова о. Ігоря Джиджори «Я підтримую президента, патріота України. Вітаємо з надання томосу Українській Церкві». Рекламний щит змакетований у стилістиці, притаманній політичній рекламі БПП і президента Порошенка.

17 січня на сайті Бучацької єпархії УГКЦ з’явилось повідомлення про те, що о. Ігор Джиджора не давав дозволу на використання його фото у рекламі. «Цей священнослужитель не давав жодного дозволу на використання його фото на рекламному щиті політичного змісту, і його зображення на щиті було розміщене навіть без його відома», – сказано, зокрема, у повідомленні Бучацької єпархії УГКЦ.

Після появи цього рекламного щита о. Ігор Джиджора звернувся до місцевої влади Монастириськ з проханням зняти рекламу зі своїм фото. Після цього рекламний щит демонтували.

У прес-службі Бучацької єпархії УГКЦ нагадали, що всім священикам УГКЦ категорично заборонено брати участь у політичній агітації.

Журналістам наразі не вдалося отримати коментар представників Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Тернопільській області.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...