"Українські Мальдіви" і "острів-загадка": ТОП-5 курортів, де варто побувати (фото, відео)

Джарилгач, Бірючий, Тендрівська коса, Березань та Зміїний...

Подорож на ці острови стане найяскравішою згадкою про літо, передають Патріоти України.

Джарилгач

Джарилгач – “українські Мальдіви” або найбільший острів України. А Мальдіви – бо піщані пляжі з дрібним білим піском дуже нагадують райський берег, а спів дельфінів, які часто зустрічаються, змусить вас забути, що уся ця казка відбувається в рідній Україні. Не здивувалися – тоді вперед углиб острова, який нагадує африканську савану. Безліч лиманних озер (близько 200!), благородні олені, лані та муфлони – це ще далеко не все, що ви можете зустріти на острові.

Як дістатися

Катер із центрального пляжу Скадовська. Час у дорозі – від 12 хв до 1,5 години. Приватники беруть від 2000 грн за катер, із групою допливете, заплативши від 160 грн в обидві сторони.

Де зупинитися

Наметовий табір. Біля маяків є джерело з питною водою, а ось із дровами на острові тяжко, тому краще прихопити із собою пальник.

Можна також зупиниться У Гавриловича. Тримісні будиночки, намети для туристів. Харчування, душ, умивальник, біотуалет – на свіжому повітрі.

Розваги

Пляжний футбол або волейбол, прогулянки-сафарі, ігри в карти, вечірні розмови біля моря і просто романтичні вечори на безлюдному пляжі.

Бірючий

Бірючий – “острів-загадка” або Вовчий острів є найбільш розширеною частиною Федотової коси. Пологий піщаний берег і найчистіше море – що ще потрібно для повного релаксу. Мілководні бухти, безліч лиманів – усе це затьмарить ваш розум красою і спокоєм. Відчуйте тут себе дикуном – особливо, коли ви знайдете рідкісних тварин. До слова, тут мешкають єнотовидний собака, Асканійський олень і лань.

Як дістатися

Для початку потрібно дістатися до Кирилівки, що в Запорізькій області. А далі пам’ятайте! Острів Бірючий – це заповідна зона. Щоб потрапити сюди є три варіанти:

  • отримати перепустку в Херсонському управлінні лісового господарства;
  • купити путівку на базу відпочинку на Бірючому (про пропуск одразу забули);
  • купити путівку по заказнику (піша або морем).

Де зупинитися

Бази відпочинку, гестхаузи, вілли, котеджі на пляжах і в пляжній зоні – вибір величезний. У середньому в номері від 1000 до 1500 гривень, як обіцяють господарі, глянувши у вікно, можна побачити море.

Розваги

Йога на пляжі, прогулянки-сафарі, фотополювання, екскурсії для любителів ідеального кадру та прогулянки по морю.

Тендрівська коса

Тендрівська коса – “острів на краю світу” з найчистішими пляжами. Добре сформована смуга пляжів і озера-лагуни – це ті місця, що ви бачили уві сні. Раз ви вже уві сні – подивіться навколо – дикі коні, кабани, рідкісні види птахів і дельфінів оточують вас. Разбудить тут хіба що “комариний All inclusive” – а що це таке, дізнаєтеся, якщо не візьмете захисний крем

Джерело: Факти.ICTV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...