Українські небіжчики стали заручниками олігарха та корумпованих політиків: За скандальними "правками Лозового" стоїть Ахметов, - Найєм

Родичі померлих у своїй скорботі матимуть більше поневірянь, бо Ахметов через своїх утриманців у Раді знайшов як зіпсувати життя всім, аби його не чіпали.

Скандальні правки в Кримінально-процесуальний кодекс України, які здобули популярність як "правки Лозового", були внесені депутатами спеціально для того, щоб перешкоджати розслідуванню антикорупційних справ. І за ними стоїть олігарх Рінат Ахметов.

Про це в п'ятницю заявив народний депутат від фракції "БПП" Мустафа Найєм, передають Патріоти України.

За словами Найєма, під час обговорення компромісного варіанту змін до КПК автори скандальної правки з Радикальної партії і їх союзники з БПП "готові були погодитися на будь-які поступки, крім двох статей і трьох розділів спеціальної частини Кримінального кодексу".

Депутат перерахував деякі статті, для яких "радикали" і "порошенківці" просили зробити винятки: шахрайство, контрабанда, розкрадання держмайна, фальсифікація, підробка грошей, перевищення службових повноважень, рейдерство, доведення до банкрутства, відмивання грошей, ухилення від сплати податків. Це ті злочини, з розслідуваннями яких найчастіше стикається Національне антикорупційне бюро України.

“Ці правки не стосуються прав та інтересів пересічних громадян або бізнесу. Вони захищають тих, у кого є великі гроші і великі повноваження", - написав Найєм на своїй сторінці в Facebook.

Мустафа Найєм вважає несправедливим називати скандальні правки в честь їх номінального автора - депутата з Радикальної партії Андрія Лозового. На думку нардепа, за ними стоїть Рінат Ахметов. “Це не мої вигадки, а голий факт - виконком РПЛ [Радикальної партії Ляшка] очолює колишній директор Меткомбінату ім. Ілліча Юрій Зінченко, належить колишньому спонсору Партії регіонів і Віктора Януковича Рінату Ахметову", - написав Найєм.

Також депутат навів результати голосування за скасування скандальних поправок по фракціях. З них видно, що "Самопоміч", "Народний фронт" і ВО "Батьківщина" в основному проголосували за скасування поправок. Менше половини голосів дав "Блок Петра Порошенко" (44 з 136). "Воля народу", "Радикальна партія", "Відродження" дали від 1 до 3 голосів. В "Опозиційному блоці" ніхто не проголосував за скасування поправок.

Депутати провалили голосування. Не вистачило голосів. Нагадаємо, що внаслідок ухвалених парламентом змін до кримінально-процесуального кодексу, будь-який слідчий для призначення експертизи повинен звернутися до суду за дозволом. Ідеться і про судово-медичну експертизу. Якщо у слідчого виникнуть підозри, що людина померла насильницькою смертю, родичі не зможуть віддати тіло до моргу без рішення суду.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...