Українські парламентарі підтримали за основу закон про військове вітання "Слава Україні"

За відповідний законопроект №9036 проголосували 283 нардепа.

Верховна рада України схвалила в першому читанні законопроект про зміну військового вітання на "Слава Україні - Героям Слава!", передають Патріоти України.

За відповідний законопроект №9036 проголосували 283 нардепів.

Відповідно до проекту, особа, яка вручила бойовий прапор, вітає особовий склад військової частини з одержанням прапора словами "Слава Україні". Особовий склад військової частини на привітання відповідає "Героям слава". Після цього командир військової частини виступає зі словом у відповідь.

Також вказано, що на вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" всі військовослужбовці, які перебувають у строю, відповідають: "Героям слава". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова "Слава Україні" військовослужбовці відповідають: "Героям слава".

Підкреслимо, парламентарі хотіли з голосу внести правку до проекту закону щодо використання вітання не тільки в рядах Збройних сил, а й у Міністерстві внутрішніх справ і прийняти проект закону в цілому, однак профільний комітет і глава ВР Андрій Парубій не підтримали цю ідею.

Разом з тим Парубій поставив на голосування скорочену процедуру підготовки законопроекту до другого читання, і за неї проголосували 263 нардепа.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...