Українські снайпери нанесли економіці Росії втрат, що приблизно оцінюють в 40 млн грн

За умов позиційної війни та ігор у “Мінські домовленості” снайперське мистецтво відіграє дуже серйозну роль у пробиванні дірок у бюджетах невизнаних “республік” та РФ.

Про це повідомляє фонд допомоги українським військовим “Повернись живим”, передають Патріоти України.

Зазначається, що ціна пострілу снайпера, як ЗСУ, так і бойовиків, плаває” десь від 30 гривень до 100 доларів, залежно від типу гвинтівки.

А от щодо того, скільки вдалий постріл ворожого снайпера коштує нам, то тут цифри зовсім інші.

«Якщо ворожий стрілець легко поранить нашого солдата і медики спрацюють так, як треба, цей постріл вартуватиме платникам податків десь 50 тисяч гривень (остаточну суму встановлює спеціальна комісія). Це виплата за поранення… без урахування витрат на лікування бійця. Якщо ворог буде достатньо кваліфікованим, щоб вбити нашого солдата, то бюджет одразу стає “тоншим” на 609 тисяч гривень. Тут все серйозно, ці гроші дійсно виплачують, але, на жаль, це не поверне батькам сина…», – йдеться у повідомлення.

При цьому зазначається, що ситуація з іншого боку певною мірою схожа. Росія декларує, що дає 3 мільйони рублів сім’ї свого загиблого солдата.

«А тепер цифри: за останній рік на програму підготовки снайперів було витрачено 298 353.77 гривень. Кількість підготовлених спеціалістів наближається до сотні і, за неофіційними даними, ці хлопці вже “настріляли” противнику десь мільйонів на 40 гривень. Така от “економіка”. За умов позиційної війни та ігор у “Мінські домовленості” снайперське мистецтво відіграє дуже серйозну роль у пробиванні дірок у бюджетах невизнаних “республік” та РФ. Бюджети витікають через акуратні отвори на місцях “іхтамнетів”, що раптово вийшли з ладу», – підсумували у фонді.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...