Після довгоочікуваних вересневих дощів стартував осінній грибний сезон. Лисички в переліку їстівних грибів займають аж ніяк не останнє місце.
Цінують їх, звичайно, за неповторний аромат - якщо хочете, це наші вітчизняні трюфелі. Крім того, це - гриб-антибіотик. Він стимулює органи імунної системи і селезінку - за рахунок великих доз вітамінів А, В1, В2, цинку і селену. Є відомості, що лисички корисні при діабеті, а їх ферменти запускають пошкоджені клітини підшлункової залози, передають
Патріоти України.
Тим, хто ніколи не готував лисички, пропонуємо нескладний, але перевірений роками рецепт, який дозволяє виявити унікальні якості цього грибочка:
"Очищені від землі, піску і моху лисички ретельно миємо під струменем проточної води, відкидаємо на друшляк. Великі гриби ріжемо на чверті, дрібні - залишаємо цілими. Беремо сковороду з товстим дном, розігріваємо її з парою ложок рослинного масла. Спершу обсмажуємо цибулю до легкого золотистого відтінку, а потім відправляємо на сковороду наші гриби, перемішуючи з цибулею. Вже через хвилину в повітрі пливе казковий аромат! Посолити-поперчити, почекаємо, поки випарується вся рідина, а гриби почнуть підрум'янюватися. Додаємо півсклянки сметани, зменшуємо вогонь і спостерігаємо ще хвилин десять за приємним бульканням під кришкою".
Наші лисички готові. Всі до столу!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...