Українські військові відбили атаку диверсантів біля Гранітного (відео)

На Приморському напрямку неподалік Гранітного рота однієї із механізованих бригад зупинила просування ворожої ДРГ вглиб позицій українських захисників.

Про це інформує прес-служба Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Днями ворожа ДРГ на легковому автомобільному транспорті намагалася заїхати в район опорників українських захисників. Вони залишили автомобіль і в пішому порядку пересувалися під покровом ночі у напрямку до наших позицій. Їх виявили наші пильні військові.

«Близько опівночі, поблизу позицій на нашому напрямку за який ми відповідаємо, військовослужбовці бригади у тепловізор помітили ворожу ДРГ у кількості 6 осіб. Було зроблено попереджувальні постріли щоби уникнути ймовірності, що це могло бути цивільне населення. Неадекватна поведінка цих осіб після попереджувальних пострілів допомогла нам визначити, що ці люди зі зброєю належать до ДРГ противника. Вони не втікали, а навпаки — почали рух в наш бік. Була застосована стрілецька зброя по ворогу, який рухався в нашу сторону. ДРГ противника відступила», — розповів командир механізованої роти однієї із механізованих бригад.

«Вогневий контакт відбувався хвилин п’ять, ми спостерігали за ними та визначили напрямок їхнього руху. Зараз перевіряємо ці напрями з саперами на наявність вибухонебезпечних предметів і за наказом командира перекриємо цей напрямок і спостерігатимемо далі за ворогом», — наголосив офіцер.

За його словами, від наших військовослужбовців, які утримували ці позиції раніше він дізнався, що поява ворожих ДРГ на цьому напрямку не перша. У них теж були вогневі контакти із ворогом.

«Російсько-терористичні війська мають намір вклинитися між підрозділами наших воїнів на цьому напрямку та пройти далі. Також ворожі ДРГ визначають і виявляють на наявність поблизу наших позицій мінно-вибухових загороджень», — підкреслив командир механізованої роти.

Однак, як би ворог не намагався прорватися і пройти далі, українські захисники поблизу Гранітного свої позиції утримують надійно і не дадуть йому пройти, запевнили у Міноборони.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...