Українські військові випробували роботизовані безпілотні комплекси (фото)

На Чернігівщіні, на військовому полігоні, провели випробування роботизованих наземних та безпілотних авіаційних комплексів типу «мультикоптер», що застосовуються для виконання завдання з бойового, інженерного та розвідувального забезпечення.

Випробування провели представники Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Під час випробувань були враховані перешкоди на полі бою, такі як застосування засобів радіоелектронної боротьби, розмінування місцевості, пошук, виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника тощо."Ці комплекси є дистанційно керованими, можуть бути застосовані для виконання завдань в районах підвищеного ризику. Для військовослужбовців це можливість ведення бойових дій в безпечних умовах", — зазначив начальник відділення — провідний інженер-випробувач Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Максим Геращенко.

Основним етапом випробувань стало виконання завдань з ведення бойових дій в населеному пункті, застосування роботизованих наземних об’єктів у якості вогневих точок та здійснення заходів щодо злагодження дій механізованих підрозділів.

Результатом таких випробувань повинно стати впровадження на передовій наземних роботизованих комплексів та ефективне використання безпілотних авіаційних комплексів під час підготовки та ведення бойових дій, що дасть змогу зберегти життя не одного українського захисника на передовій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...