Українські ВПС розправляють крила: ЗСУ отримали ще одну бригаду тактичної авіації

Нова потужна одиниця Військово-повітряних сил Збройних сил України відновлена на Житомирщині.

У рамках виконання Плану вже 1 січня 2018 року відбулося переформування однієї зі старійших авіаційних частин Повітряних Сил — 39 окремої ескадрильї тактичної авіації, що дислокується в смт Озерне на Житомирщині. Вона стала бригадою тактичної авіації. Раніше частина вже мала такий статус, поки зрештою в процесі скорочення не була переформована в окрему авіаескадрилью, передають Патріоти України з посиланням на “Народну армію”.

До російсько-української війни існувала можливість розформування ескадрильї, а на її місце планувалася передислокація бригади тактичної авіації з Василькова.

Відповідно до організаційно штатної структури бригади, у ній почали формуватися підрозділи забезпечення та охорони. Готується й матеріально-технічна база. Казарми й усі інші приміщення приміщення після скорочення бригади у минулі роки були законсервовані й охоронялись і вже готуються до експлуатації.

На озброєнні цієї бригади знаходяться винищувачі Су-27. За Планом Державної програми розвитку Збройних Сил України на період до 2030 року продовжується переформування й нарощення боєздатності авіаційних частин Повітряних Сил.

Як розповіли в авіації Командування Повітряних Сил, найближчими завданнями на 2018–2020 роки є планове відновлення авіаційного парку та аеродромної інфраструктури, а також поетапне нарощення боєздатності військової авіації.

З початку російсько-української війни заводи здають по кілька літаків на місяць. До того ж – не тільки капітально відремонтовані, а й модернізовані. Протягом двох останніх років Повітряні Сили отримали понад 6 десятків відремонтованих і модернізованих літальних апаратів.

Високий відсоток справності авіаційної техніки, а також достатня кількість пального, яке виділяється на підготовку льотного складу частин авіації ЗС, стали запорукою зростання льотної майстерності військових пілотів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...