Українського бійця в Італії називають вбивцею. Побратими збираються під посольством Італії (відео)

​Українського нацгвардейца Віталія Марківа, якого звинувачують в загибелі італійського фотографа Андреа Рокелле і росіянина Андрія Миронова біля гори Карачун в 2014 році, в Італії вже називають вбивцею.

При цьому перше попереднє засідання по його справі, причому в закритому режимі, відбудеться завтра, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

На підтримку бойового побратима під посольством Італії вже збираються українські нацгвардійці.

У Національну гвардію Віталій записався відразу після її заснування. Він міг би стати діджеєм в Італії, куди переїхав з родиною ще в 16 років. Але вибрав передову. Про це розповідає і в декількох телеефірах, і в проекті «Якби не війна». У літню відпустку з Нацгвардії він, уже заступник командира взводу, поїхав до мами на північ Італії. В аеропорту Болоньї його заарештували.

Заступник Генерального прокурора України Євген Єнін звернувся до італійської прокуратури з вимогою надати ґрунтовні докази провини Віталія Марківа або його негайного звільнення.

Віталія звинувачують у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокелле, який разом з росіянином Андрієм Мироновим загинув в 2014 році під Слов'янськом в результаті мінометного обстрілу. Російські пропагандисти відразу звинуватили в ньому українських військових, слідом за ними це повторили багато італійських газет, але найближча позиція в Слов'янську - гора Карачун. Звідти до місця загибелі Рокелле понад півтора кілометри. І ще в той час на Карачуні мінометів не було.

Одне з інтерв'ю Віталія одному з українських телеканалів з'являється на італійському РАО, і ось який закадровий переклад дає журналістка: «Марков визнає, що українські солдати стріляли по всіх, в тому числі по цивільним людям, в руках у яких були фотоапарати».

Це - загальна тенденція італійських медіа, які вже оголосили Віталія вбивцею, розповідає українка Катерина Саділова з Мілана.У Віталія є український паспорт, але, крім того, ще й громадянство Італії. Тому поліція розбирається з ним як з власним громадянином, українському консулу до сих пір не дали поговорити з затриманим. Віталія заарештували на 6 діб.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...