Українського пілота, що здійснив екстрену посадку в Стамбулі попри розбите градом скло і кабіну, нагороджено орденом "За мужність"

Президент України Петро Порошеко зателефонував пілоту Олександру Акопову, який в аварійній ситуації успішно посадив літак у турецькому Стамбулі, і повідомив про вручення ордену "За мужність" ІІІ ступеня.

Про це повідомляє прес-служба президента, передають Патріоти України.

"Завдяки Вашому надвисокому професіоналізму та Вашій нечуваній витримці 121 пасажир та 6 членів екіпажу відтепер можуть святкувати свій другий день народження. Україна пишається такими своїми синами", - сказав Порошенко під час розмови.

Він також повідомив, що прийняв рішення і підписав Указ про нагородження Олександра Акопова орденом "За мужність" ІІІ ступеня та пообіцяв особисто вручити нагороду під час перебування пілота в середині серпня в Україні.

Олександр Акопов розповів Порошенку подробиці інциденту та сказав, що незважаючи на пережиту надзвичайну ситуацію перебуває в хорошому настрої і готовий далі виконувати свої обов'язки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...