Українського політв'язня змусили прийняти громадянство Росії

Кремль примусово надав російське громадянство українцеві Олексію Чирнію, якого незаконно утримує країна-агресор. Політв'язня засудили до 7 років в’язниці у справі режисера Олега Сенцова.

Олексій Чирній

Про це повідомив адвокат Чирнія Ілья Новіков у Facebook, передають Патріоти України.

Російські правоохоронці не знайшли його заяви про відмову від російського громадянства, яку він подавав три роки тому у Криму. Тому тепер бранець буде вважатися росіянином. А це означає, що до Чирнія не пропускатимуть українських консулів. А також політв'язня не відправлятимуть відбувати покарання в Україні.

"Перед тим як вивести Олексія до мене, йому дали ознайомитися, що його заяви про відмову прийняти російське громадянство не знайшли. Заяву політв'язень подав у Бахчисараї 18 квітня 2014 року. Чирній тепер за законом про реєстрацію Криму буде вважатися російським. Так вже робили з Сенцовим і Кольченком," – заявив адвокат.

Російські дипломати вимагають від Києва дотримуватися Венської конвенції. За їхніми словами, вони самі вирішать, хто у них чий громадянин.

Ілья Новіков повідомив де саме знаходиться Олексій Чирній.

"Олексій Чирній знайшовся в ІК-9 в місті Шахти Ростовської області. Його етапували туди сьогодні з Батайська. Чирнія перевели з загального режиму на тюремний, а в ІК-15 для цього не було відповідних приміщень," – повідомив Ілья Новіков.

А також додав, що питання про невизнання Росією українського громадянства він постарається зясувати найближчим часом. Наразі у правозахисника немає жодного відповідного документу.

У Росії Чирній відсидів уже майже половину терміну. Його затримали у справі нібито про тероризм, за якою також засудили режисера Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Під тортурами Чирній обмовив себе та інших учасників справи.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...