Українську "Химеру" помітили в Латвії

Автомобіль вартістю 700 тисяч євро перебував на причепі біля заправної станції в селі Кекава.

Один з очевидців припустив, що це Lada Raven, однак, найімовірніше, це все-таки була українська Himera Q, - передають Патріоти України з посиланням на Delfi.

Himera Q і Lada Raven часто плутають, так як розробкою їх дизайну займалася одна людина - Дмитро Лазарєв. У 2014 році дизайнер подав на конкурс, організований «АвтоВАЗом», ескізи нового суперкара Lada Raven. Однак пізніше він відкликав свій проект, оскільки був незадоволений умовами конкурсу, в ході якого оцінити роботу пропонують не професіоналам, а інтернет-користувачам.

Після цього роботою Лазарева зацікавилися українські бізнесмени. Дизайнер передав їм свої ескізи, але договір так і не був укладений. Робота над першим українським суперкаром продовжилася: як стверджує виробник, в початковий дизайн були внесені істотні зміни.

Прототип Himera Q був представлений в Києві в червні. Першу серійну версію розробники обіцяли показати вже восени. Планується, що суперкар буде доступний як з бензиновим двигуном від Audi R8 за 500 тисяч євро, так і в електроверсія за 700 тисяч євро.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...