Український ексклюзив: Як рівненський інвалід вдосконалює озброєння ЗСУ

Житель Рівного, інвалід третьої групи Сергій Марков розробив дульний компенсатор до автомата, який гасить полум’я та звук під час пострілу.

Фото: Укрінформ

За словами винахідника, такого компенсатора немає в жодній армії світу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"З початком бойових дій на Донбасі подумав, що компенсатор неабияк допоможе нашим солдатам, став його удосконалювати. Дульний тонус-компенсатор має здатність "гасити" полум’я та робити постріл беззвучним. Також він допомагає воїну цілитися точніше", – розповів Марков.

Відомо, що винахідник запатентував свою розробку. Те, що винахід унікальний і не має аналогів, підтверджено офіційно.

Нині пристрій Маркова вже використовують у АТО.

Також він зазначив, що зробив спеціальні імітатори на зброю, які здатні підсилювати або приглушувати звук пострілу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...