Український генералітет не хоче переходу українського війська на стандарти НАТО, - ветеран АТО (відео)

Стандарти НАТО передбачають нові системи закупівель і постачання, які не зрозуміло, як можна «розпиляти», тому генерали цього бояться і будуть усіляко гальмувати, щоб залишити «мутні» тендери, «відкати», «розпили», «заноси» та різні схеми.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Марафон до Дня Незалежності України» на телеканалі ZIK заявив Нікіта Макеєв, іноземний доброволець полку «Азов», передають Патріоти України.

Коментуючи питання щодо переходу українського війська на стандарти НАТО, Нікіта Макеєв зауважив, що свого часу Польща упродовж десятиліття переходила на такі стандарти. Окрім того, наступаючи на всі граблі, продовжив доброволець, «Азов» перейшов на стандарти НАТО за допомогою грузинських, британських, шведських колег, які багато у чому підказували, як це зробити.

Натомість в Україні, на його думку, існує одна проблема. «Український генералітет, більшість старих генералів не хочуть переходу на стандарти НАТО тому, що вони цього не розуміють, бо це нова система управління боєм, система зв’язку, система логістики. Вони незрозумілі. Це люди старі, вони не здатні до навчання. Вони – радянські люди, вони не здатні перевчитися», – вважає гість програми.

Окрім того, іншою проблемою, з його слів, є те, що генералітет корумпований, а стандарти НАТО передбачають нові системи закупівель і постачання, які не зрозуміло, як можна «розпиляти».

«Вони цього бояться, тому будуть усіляко гальмувати, будуть ногами впиратися, щоб залишити по-старому усі ці похмурі мутні тендери, «відкати», «розпили», заноси і всі ці схеми», – заявив Нікіта Макеєв.

Владислав Селезньов, речник Генштабу ЗСУ, коментуючи перехід війська на стандарти НАТО, наголосив, що країна та ЗСУ потребують змін.

«Щодо переходу, то таку амбітну мету ми перед собою ставимо до 2020 року – ми маємо повністю перейти на стандарти НАТО», – нагадав Владислав Селезньов.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...