Український історик просвітив Путіна і росіян

Слова президента Росії Володимира Путіна на тему українців, які "нічим не відрізнялися" від росіян - старий пропагандистський меседж, адресований росіянам, які ніколи не покидали меж своєї країни.

Олександр Палій

Таку думку "Обозревателю" висловив політичний експерт, історик Олександр Палій, передають Патріоти України.

"Путін знову повторює ті пропагандистські меседжі, які існують вже 200 років. Всі ці казочки - звичайна пропаганда для тих росіян, які ніде не бували - ні в Україні, ні в Європі. Вони хворі на своєрідний етноцентризм: їм видається, що їхній глухий кут - центр всесвіту. Таким людям дуже легко впарити щось таке, що зовсім не стикається з реальністю", - запевнив він.

На думку історика, президент Росії паразитує на тому факті, що Росія довгий час була відокремлена від решти світу.

У той же час Палій зазначив: "Якщо українці нічим не відрізняються від росіян, то чому українці весь час прагнули побудувати власну державу, відокремитися від Росії?"

"Українці дуже добре відчували, чим вони відрізняються від росіян, особливо коли бували в Росії. Ця лінія була відчутною, видимою", - додав історик.

Він також констатував, що сьогодні більшість громадян України зрозуміли справжню ціну словам росіян та їхніх керівників. Зокрема, вони зрозуміли "очевидну прірву між заявами Путіна і його діями". "Коли він говорить про братерство, а шле в Україну танки, тут вже ціна його слів заздалегідь зрозуміла", - зауважив Палій.

"Українці вчаться розуміти дуже прості речі. Що для багатьох росіян слова - просто камуфляж, вони абсолютно нічого не значать. Вони вимовляються, щоб обдурити, а не для того щоб знайти порозуміння або донести інформацію", - підкреслив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...