Український кінорежисер зняв власне самогубство на відео

Леонід Кантер записав відеозвернення до рідних, а також відео самого самогубства.

Леонід Кантер

Відомий волонтер Мирослав Гай пообіцяв розібратися в причинах самогубства режисера Леоніда Кантера, розповівши все, що йому відомо, передають Патріоти України.

"Отже, я бачив тіло. Я огледів його уважно, прискіпливо, майже без жодних емоцій. Від найпершого дзвінка і до приїзду на кладовище - я сумнівався. Було багато нестиковок, незрoзумілостей. Не було контактів з рідними. Тепер картина прояснилася. Льонька Кантер звів рахунки з життям. Він вистрілив в себе з автомата АКС74. Перед останнім кроком Льоня залишив листи, в яких чітко написав, що і як треба зробити після, а також роз'яснення свого рішення", - написав Гай.

Він зазначив, що крім іншого, Кантер записав відеозвернення до рідних, а також відео самого самогубства. "Воно є у поліції. Я бачив його, воно не викликає у мене сумнівів. Це кінець. Родичі, по зрозумілих причинах, забороняють будь кому розповсюджувати чи публікувати це відео. Вважайте це їх офіційною заявою. Про зброю. Був знайдений автомат, пару магазинів з набоями та пару гранат РГД-5. Вони, можливо, були привезені Льонькою з ДАПУ, де він був під час знімання фільму "Добровольці Божої Чоти", - додав волонтер.

"Тепер про причини. Чому успішний та популярний чоловік пускає собі кулю в голову? Мені ще треба все це осмислити, перечитати листи та передивитися відео. Особисто я, як його друг, а ми були разом з 13-ти років, багато чого зробили разом, зневажаю цей крок. І якби я міг зараз йому щось сказати, то я б дав йому в пику, але... Та я поважаю його як особистість, і як людина, що його любить, спробую для себе зрозуміти причини та мотиви. Тому маю намір прочитати все з його послань, що мені дозволять прочитати та побачити", - додав Гай.

Він розповів, що з дитинства змагався з Кантером за лідерство: в силі, акторстві, режисурі, пластиці і пригодах. "Льонька створював світи, які потім жили за його правилами. Це були світи творчості та пригод. Хтось оселявся там, а хтось, як я, проходив їх кометою чи метеором, повертаючись кожні сто років. Ми наслідували один одного. Я, заряджаючись від нього, робив свої проекти, створив свій продакшн, а він пішов у Національну Гвардію, на війну, після того як відвідав мене в частині. Тут Льонька, чи не єдиний раз, був другим. До останнього я сподівався на містифікацію з його боку. Він був майстер вражати", - розповів волонтер.

"Сьогодні на похороні співали пісню Жовті Стрічки, а це наша пісня. Її грав ВГ, а я читав той клятий приспів від села до села, блукаючи Україною. Співали "Ой у лузі Калина...", а це ми співали в Пекіні по дорозі в Тибет, коли нас затримувала поліція, за те, що ми зібрали натовп місцевих на куштування томатного супу. Ми пережили тьму пригод. Я б не побачив і половини побаченого, не зробив багато важливого безглуздя, якби не Льонька. Він врятував мене на Майдані, коли заховався серед тітушок, вкрав у них маркувальну стрічку, яку вони вішали для розрізнення та передав її мені у квартиру, де ми сховалися після бою та розгрому 18 лютого", - написав Гай.

За його словами, Кантер біг швидше за всіх і зробив це першим. "Тепер він, виявляється, втомився. Льонька біг швидше за всіх, за ним було неможливо угнатись... Ось і прибіг першим. Я знаю, що ми більше не побачимось. Принаймі у людській подобі і за життя. І після теж. Це втрата людська, втрата національна. Бажаю тобі миру, брате, та спокою, якого за життя ти не знайшов. Я тебе люблю, то ж, може, колись і пробачу", - резюмував Гай.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...