Український "курячий барон" побудує найбільший в світі біогазовий завод

Пташиний послід птахофабрик, котрий забруднює наразі природнє середовище, має перетворитись на сировину "зеленої енергетики".
МХП отримав кредит від ЄБРР у розмірі 25 млн євро на будівництво заводу з виробництва біогазу у Вінницькій області, - заявив засновник і мажоритарний акціонер агрохолдингу МХП Юрій Косюк на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що після побудови всіх черг, комплекс стане найбільшим в світі виробником біогазу на основі органічних відходів потужністю до 20 МВт.

Косюк також нагадав, що це другий комплекс, який будує МХП. Перший такий запрацював в 2013 році в Дніпропетровській області. Цей амбітний проект є продовженням реалізації комплексної стратегії МХП по енергонезалежності країни.

"Особисто для мене це чергове підтвердження того, що МХП рухається в правильному напрямку, і доказ довіри європейське інститутів до українського бізнесу", - сказав власник холдингу, додавши, що запуск цього підприємства стане значним внеском холдингу в загальне поліпшення екологічної ситуації в країні.

Раніше повідомлялося, що ЄБРР розглядав можливість видачі МХП кредиту в розмірі 25 млн євро на будівництво біогазового заводу у Вінницькій області.

МХП; вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності; рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...