Український письменник назвав головну причину війни на Донбасі

Російська війна на Донбасі стала можливою через те, що місцеві жителі не мали почуттів до Батьківщини й асоціювали себе тільки з власним регіоном.

Андрій Курков

Однак, після початку збройного конфлікту, населення на сході України переосмислило свої цінності, усвідомивши, що трагедія сталася через відсутність у них твердої громадянської позиції. Таку думку висловив український письменник Андрій Курков, передають Патріоти України.

"Жили без відчуття країни, мали тільки регіональну приналежність. Жили не в країні, а на території. Це стало однією із причин війни. Вона поставила жителів Донбасу перед вибором, змусила визначитися зі своїми поглядами", — переконаний він.

Однак Курков наголосив, що описана ним проблем властива не тільки донеччанам, але й загалом більшості українського суспільства. Особливо гостро вона дає про себе знати у прикордонних регіонах, де найбільше виявляється почуття розмитої ідентичності. Йдеться зокрема про Закарпаття, Бессарабію, Сумщину та Чернігівщину.

"Умовна лінія між патріотами і тими, кому байдуже, проходить у кожному місті, навіть у Києві. Найбільш проукраїнською начебто є західна Україна. Але в маршрутках на Львівщині нерідко можна почути російський шансон. Якщо попросити його вимкнути — шипітиме не стільки водій, скільки пасажири. Націоналістів добре чутно, але вони не є більшістю, яка голосує на виборах", — вважає Курков.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...