"Український слід": У кокаїновому скандалі навколо російських дипломатів несподіваний "поворот" (фото)

Бізнесмен Андрій Ковальчук, якого називають організатором постачань кокаїну з Аргентини в Росію, був співробітником департаменту безпеки Міністерства закордонних справ РФ.

Про це йдеться в розслідуванні Настоящего Времени, передають Патріоти України.

Журналісти відзначають, що Ковальчук був формально не дипломатом, а вихідцем зі спецслужб РФ. Андрій Федорович Ковальчук - 1968 року народження, народився в Чернівецькій області України, в той час УРСР, і не пізніше 1993 року отримав російське громадянство", - сказано в матеріалі.

ЗМІ також вдалося відшукати фотографію Андрія Ковальчука, яка прояснює його статус в системі безпеки МЗС РФ.

"Перший секретар російського посольства в Аргентині Олег Воробйов повідомив слідству, що познайомився з Ковальчуком в лютому 2016 року на прийомі в посольстві з нагоди візиту в Аргентину делегації МВС. Ковальчук представився співробітником департаменту безпеки МЗС. Фотографії з цієї зустрічі збереглися на сайті посольства в Аргентині" , - додали журналісти.

Крім того, німецький телеканал "ОстВест" зумів розшукати в Німеччині людину, який знайомий з Ковальчуком. Це барон Костянтин фон Босснер, він же Костянтин Лоскутніков, російський бізнесмен, відомий як засновник товариства православних меценатів в Німеччині. Він так само володіє сигарним бізнесом.

"Кілька років тому його привів до мене в офіс високопоставлений працівник "Газпрому" Німеччини і представив як полковника, керівника спецслужб, який курирує посольства або консульства на території Європи, Азії і Латинської Америки та іншої нісенітниці. Пан Ковальчук, як і багато інших, спробував наші продукти, покурив наші сигари, попив наш коньяк. А потім, на протязі багатьох років з'являвся з проханням, дай один або інший зразок. Ми відкриті для будь-якого виду співпраці. Тому він отримував від нас якісь зразки і коньяку, і сигар. Але жодної угоди, жодного контракту укладено так і не було", - розповів фон Босснер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...