Український священик в Криму зворушив мережу своїм вчинком

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського Патріархату Климент відвідав у суді арештованого в Криму окупантами активіста Володимира Балуха.

Відповідне фото у Facebook опублікував кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв, передають Патріоти України.

Знімок викликав жваве обговорення в мережі.

"А хто-небудь із кримських імамів здатний на такий вчинок? Ось так приїхати в суд, і постояти поруч із заарештованим мусульманином, почитати дуа з ним? Чи немає більше імамів у Криму?" - запитав муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов.

У свою чергу Смедляєв пояснив, що імами теж приходять, бувають і в залі і на вулиці серед людей приходять на суди, а ось муфтій Еміралі Аблаєв - ні. Активіст також нагадав, що Климент також відвідував у психлікарні іншого політв'язня - заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Також на фото відреагував голова Інформаційного управління Київської патріархії архієпископ Євстратій Зоря.

"Український архієпископ Климент і ув'язнений окупантами в Криму українець Володимир Балух. Не вважаю себе схильним до прояву емоцій, але це фото викликає сльози на очах", - написав він у себе у Facebook.

Як повідомляє QHA, на засіданні 20 липня "Роздольненський районний суд" залишив не задоволеною скаргу адвоката на рішення про продовження запобіжного заходу - "утримання під вартою" для Балуха. Термін його утримання залишився колишнім - до 21 серпня.

Нагадаємо, Балух був затриманий у грудня 2016 співробітниками ФСБ в окупованому Криму в його будинку в селі Серебрянка. Після обшуків активіста затримали, нібито через знайдені на горищі його будинку докази у вигляді 90 патронів і тротилових шашок.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...