Український журналіст яскраво поставив на місце Лаврова (відео)

Роман Цимбалюк відповів на претензії міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який звинуватив його в агресивному висвітленні політики країни-агресора.
Роман Цимбалюк

Свої нахабні претензії глава російського МЗС озвучив під час спільної прес-конференції зі словацьким колегою Мирославом Лайчаком. Фрагмент виступу Лаврова Цимбалюк опублікував у своєму відеоблозі на Youtube, передають Патріоти України.

"У нас працює український журналіст. Причому журналіст, який досить агресивно висвітлює те, що відбувається в Російській Федерації, в російсько-українських відносинах, у відносинах між Росією і Заходом", — обурився головний дипломат Кремля.

Однак Цимбалюк докладно відповів на їдкі випади Лаврова, пояснивши, що він лише розповідає правду про злочинну діяльність путінського режиму, який розв'язав криваву війну в Україні. "Говорити про мене, що я агресивно висвітлюю те, що відбувається, мені здається, щонайменше некоректно. Треба називати речі своїми іменами. Росія напала на нашу країну, окупувала Крим і Донбас, в різний час російське керівництво фактично в цьому зізналося. Щоправда, вони обґрунтували це інакше. Всі чудово пам'ятають шлях від "цю форму російських загарбників можна купити у військторзі, причому будь-якому" до "ми ніколи не приховували, що це російська армія", — сказав журналіст.

"Всі пам'ятають слова Володимира Володимировича про те, що це "відпускники" за велінням серця вирушили на Донбас воювати. Біда в тому, що вони спочатку вирушили до Криму, а потім ця сама банда... Ну, якщо армія у відпустці на танках, значить вона банда, погодьтеся. Бо зазвичай армія виконує накази свого верховного головнокомандувача. І хтось після цього мені скаже, що я агресивно висвітлюю події?! Лише називаю речі власними іменами", — додав він.

Сергій Лавров

Що стосується відносин Росії із Заходом, то Цимбалюк із сарказмом зазначив, що з приводу цієї проблеми він навпаки щедрий для країни-агресора на компліменти. Адже вона, за його словами, має досить великі успіхи в плані того, щоб переконати Захід забути про Україну, про анексію українського Криму і Донбасу. "Вusiness as usual. Правда, тут є інший момент, що нашим російським товаришам завжди мало. І вони не готові до якихось компромісів, а хочуть, щоб весь світ покаявся перед ними", — резюмував Цимбалюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...