Українських підприємців, які торгують з РФ, активно вербують російські спецслужби, - СБУ

До співробітників Служби безпеки України звернувся приватний підприємець з Харкова і заявив, що його намагалася завербувати ФСБ РФ.

Чоловік займається товарними перевезеннями в сусідні держави. Він розповів, що в квітні 2018 року під час оформлення вантажу на російській митниці він був завербований співробітниками ФСБ РФ, повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

Представники ворожої спецслужби, погрожуючи конфіскацією вантажу і транспортного засобу і притягненням до кримінальної відповідальності за сфабрикованою справою, змусили його підписати зобов'язання про таємну співпрацю.

Підприємець повинен був збирати інформацію про місця дислокації, чисельності та шляхи пересування українських військових на прикордонних територіях, відомості про персональний склад прикордонних нарядів, співробітників СБУ в складі цих підрозділів. Отриману інформацію українець повинен був особисто повідомляти кураторам під час зарубіжних поїздок.

Після повернення в Україну чоловік звернувся в управління СБУ в Харківській області і повідомив про вербування спецслужб РФ.

Згідно ч. 2 ст. 111 КК громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної держави і добровільно повідомили органи держвлади про зв'язок з ворожою спецслужбою, звільняються від кримінальної відповідальності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...