"Українці масово тікають до Росії": Викрито черговий фейк кремлівських пропагандистів (відео)

Кремлівські пропагандисти попалися на фейку про те, що українські суднобудівники нібито не затребувані в Європі і "масово тікають" в Росію.

Відповідне викриття опублікував сайт Stopfake, повідомляють Патріоти України.

Так, в російських ЗМІ з'явилася стаття, заснована на особистих судженнях експерта, які були представлені як факти. Посилаючись на слова керівника інформаційно-аналітичного центру "Третій сектор" Андрія Золотарьова, пропагандисти зробили заяви про те, що українські суднобудівники "біжать в Росію", а "українська робоча сила не затребувана в Європі".

Інші проросійські видання опублікували новину, що складається із заяв Золотарьова, які він зробив під час прес-конференції, організованої кремлівськими ЗМІ. При цьому експерт говорив про проблеми з робочою силою в країні і міркував про трудову міграцію, не заявляючи, що "українські корабели масово тікають до Росії".

"Якщо куди і було дівати українську" робочу силу, надлишок української робочої сили, то здебільшого в Росію. Тому що третина українських корабелів влаштовується починаючи від Комсомольська-на-Амурі і до Калінінграда ", - заявив він.

Звіти Міжнародної організації з міграції, а також всеукраїнські соціологічні опитування говорять про те, що Росія є другою за популярністю країною для українських трудових мігрантів після Польщі.

"Подібні висновки можна зробити і з результатів дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг". За результатах інтерв'ю, які проводилися на початку грудня 2016 року, "найбільше опитаних виїжджали на роботу в Польщу - 36%, на другому місці Росія (25%) , по 5% працювали в Чехії і Німеччини, 3% - в Італії, решта - в інших країнах, в основному, Західної Європи". На питання, в якій країні хотіли б працювати респонденти, 23% відповіло - в Німеччині, 22% - в Польщі, 10% - в Італії, США, Англії, і всього 6-7% - в Чехії та Росії ", - сказано в матеріалі.

У Stopfake підкреслили, що заява кремлівських пропагандистів про те, що українська робоча сила "не затребувана в Європі", також не відповідає дійсності, так як саме нестача робочих в європейських країнах уможливлює працевлаштування українців.

"У зв'язку з цим створюються і розвиваються програми рекрутингу українців для роботи за кордоном, які часто спонсоруються урядами європейських країн", - уклали експерти.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...