Українці оплакують смерть активістки Каті Гандзюк

У неділю, 4 листопада, померла в лікарні активістка і чиновниця херсонської міськради Катерина Гандзюк, яка так і не оговталася після того, як її облили кислотою біля під'їзду.

У мережі піднялася хвиля скорботи і бажання помститися за її смерть, передають Патріоти України.

Журналіст Богдан Кутєпов не стримав емоцій і закликав суспільство до дії. "С*ки... Потрібно діяти", - написав він у Facebook."Катерина Гандзюк померла. Вічна пам'ять", - написав у соцмережі нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко.Журналіст Роман Кабачій опублікував кілька фотографій, які Катерина зробила в 2014 році. Він пригадав її внесок в революцію Гідності. "Ці фото зробила Катерина Гандзюк в бурхливому 2014. Повалення Леніна, акція єднання двох берегів Дніпра 9 березня, встановлення прапора на честь Небесної сотні.

Одне з цих фото на обкладинці щорічника українців Польщі "Український альманах" за 2015. Коли будете чути "Херсон це Україна", знайте, що в тому і її велика частка. Прощай, Катю, мені буде не вистачати твого іронічного розуму", - написав він у Facebook.

Президент України Петро Порошенко також висловив співчуття у зв'язку зі смертю Гандзюк. Він зазначив, що Україна зараз переживає дуже непрості часи: ми втрачаємо воїнів-героїв на Донбасі і всередині країни відбуваються страшні трагедії.

"Кілька хвилин тому мені повідомили, що активістка Катерина Гандзюк, проти якої була здійснена атака нелюдей, померла в лікарні. Звертаюся до правоохоронців зробити все можливе, щоб вбивці Катерини Гандзюк були знайдені, опинилися на лаві підсудних і були покарані. Ми всі повинні об'єднати зусилля і допомогти правоохоронним органам для того, щоб зло було покаране", - написав він у соцмережі Facebook.

Блогер і журналіст Денис Казанський назвав смерть Катерини "ціною" за принципову громадянську позицію в Україні. "Ціна принципової громадянської позиції в нашій країні. Повільна, болісна смерть. І замовники цього людожерського вбивства досі не знайдені", - написав він.

Крім того на смерть Гандзюк відреагували багато українців. Всі співчувають її сім'ї у зв'язку з гіркою втратою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...