Українці створили додаток, який вміє визначати хвороби

Українці створили мобільний додаток, покликаний допомогти самостійно діагностувати захворювання за симптомами.

Авторами новинки стали Вадим Грінченко, дизайнер, і його сестра Лілія Курилець, головний алерголог Запоріжжя і викладач Запорізького державного медичного університету. Як повідомляє видання itc.ua, додаток називається First Aid і є безкоштовним, передають Патріоти України.

Поки він є тільки для iOS, версія для Android повинна з'явитися десь у майбутньому, коли залучать досить інвестицій.

First Aid - не можна вважати особистим терапевтом і тим більше використовувати надані ним рекомендації з метою самолікування. Це свого роду перша медична допомога, що, власне, і відображено в його назві. З його допомогою можна спробувати визначити причину болю, ознайомитися з ймовірними діагнозами і зрозуміти, наскільки критичною потенційно може бути ситуація, щоб вирішити, чи варто невідкладно звертатися за допомогою до фахівця або з візитом можна трохи почекати, якщо, наприклад, це звичайне розтягнення м'язів або легкий удар.

Працює додаток за тим же принципом, що і лікар - задає відповідні питання ("де болить, як болить, де віддає, чим супроводжується біль, що полегшує біль") для встановлення можливої причини. В цілому програма знає про симптоми 52 хвороб, від звичайної кріпатури після спортзалу до переломів і інсульту. Користувач також може експортувати результати діагностики в PDF-файл і потім показати його лікаря на прийомі.

З іншого можна зазначити про кнопку швидкого виклику швидкої допомоги в будь-якій частині світу.

Нині додаток доступний трьома мовами: українською, російською та англійською.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...