Українцям почали видавати премії за економію енергоресурсів

На даний момент в системі зареєстровано трохи більше мільйона домогосподарств, які мають право на монетизацію частини зекономленої субсидії.

З середи, 5 вересня, в Київській і Хмельницькій областях управління соціального захисту населення почали виплачувати так звані премії за економію енергоресурсів громадянам, які мають право на субсидії. В даний момент така виплата встановлена на рівні 700 гривень, однак може змінюватися в залежності від кількості зекономлених ресурсів, наприклад, кубів газу, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.
На даний момент в системі зареєстровано трохи більше мільйона домогосподарств, які мають право на монетизацію частини зекономленої субсидії. Багато подали заяви на грошові відшкодування до 1 вересня, але для тих, хто не встиг, терміни були продовжені до 1 листопада.
В уряді підкреслюють, що на «премію» можуть претендувати громадяни, який заощадили понад 150 кіловат електроенергії або більше 100 кубометрів газу.
Відзначається, що в 2017 році відшкодування отримали 1,7 млн українських громадян.

Влітку глава Мінсоцполітики Андрій Рева повідомив, що Кабмін має намір повністю запустити проект монетизації субсидій для населення України в 2019 році. Монетизація необхідна, щоб стимулювати українських громадян споживати менше енергоресурсів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...