Українцям загрожують хвороби "третього світу", - МОЗ

В Україні в 2016 році менше половини дітей були щеплені від коклюшу, дифтерії та правця.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) і ЮНІСЕФ, передають Патріоти України.

«Останніми роками рівень імунізації в Україні впав до неприйнятно низького рівня. До цього призвела як нестача вакцин у 2009 – 2015 роках, так і антинаукові небезпечні міфи та свідчення, не підтверджені доказовою медициною, що поширювалися в Україні з 2008 року і підірвали довіру до вакцинації у суспільстві», – йдеться в повідомленні.

Як наслідок, стверджують у МОЗ, українці страждають від хвороб, про які давно вже забули в інших країнах світу. Лише за перші 7 місяців 2017 року 1386 людей захворіло на кір, 1340 – захворіли на кашлюк, 185 – епідемічний паротит, 895 – гепатит В, 17 – гемофільну інфекцію, 122 – краснуху та 5 – правець.

При цьому в МОЗ кажуть, що вже за вісім місяців 2017 року рівень охоплення щепленнями в країні виріс, проте не є достатнім, щоб захистити суспільство від небезпечних хвороб.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...