Українцям знову перерахують пенсії: Кому чекати змін

У Міністерстві соціальної політики України вирішили збільшити роль робочого стажу порівняно із заробітною платою при нарахуванні пенсії для пенсіонерів з великим стажем роботи.

«Підготовка до другого етапу пенсійної реформи, яка буде реалізовуватися в 2019 році, вимагає нейтралізації сьогоднішніх дисбалансів, які виявила реформа на першому етапі», — йдеться в прес-релізі Мінсоцполітики, передають Патріоти України.

Наголошується, що це стосується тих пенсіонерів, які мають великий стаж роботи, але надбавки до пенсії у жовтні 2017 вийшли не високими, оскільки друга необхідна умова для адекватного розміру осучаснення — отримується за свою роботу зарплату, виявилася високою.

«Для цієї категорії пенсіонерів ми розробляємо механізм, як зробити так, щоб роль стажу була більше, ніж роль заробітної плати», — запевнив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Нагадую, що впроваджена пенсійна реформа відбила ту соціальну реальність, в якій жили люди. І сьогодні ми вже по факту отримали результат, який змушує нас виправити деякі перекоси», — додав він.

Як йдеться у повідомленні, ще одна проблема, що намітилася, це — перерахунок пенсії вийшов менше очікуваного в деяких пенсіонерів з числа тих, хто працював, будучи на пенсії, а потім звільнився.

Так складається тоді, коли заробітна плата була менше, ніж до виходу на пенсію. Тобто, стаж дорахували, а коефіцієнт впав. За словами міністра, зараз також готуються законодавчі зміни, за якими стаж дораховується автоматично, а коефіцієнт заробітку буде встановлюватися за бажанням пенсіонера.

А ось 11 жовтня, в Україні набув чинності закон про пенсійну реформу. Закон передбачає, що положення про підвищення пенсій застосовуються вже з 1 жовтня поточного року.

Документ, зокрема, передбачає модернізацію пенсій та підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...