Українців змусять платити за комуналку сусіда

В Україні жителів багатоквартирних будинків зобов'яжуть оплатити всю вартість води, яку спожив їхній будинок.

Відповідне нововведення вступить в силу, після того як уряд затвердить методику розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг, пише генеральний директор "Київводоканалу" Дмитро Новицький, передають Патріоти України.

"У Києві майже 95% багатоквартирних будинків обладнані загальнобудинковими приладами обліку холодного водопостачання. В ідеалі показники загальнобудинкового лічильника повинні дорівнювати сумі всіх лічильників, які є в будинку (квартирних і лічильників у нежитлових приміщеннях)", — підкреслив Новицький.

Однак, за його словами, на практиці таке трапляється дуже рідко через магніти, які мешканці будинків використовують на квартирних лічильниках. Ще одним поширеним способом крадіжки води є врізки в домову мережу холодного водопостачання, якими зазвичай грішать юридичні особи, що дислокуються на перших поверхах будівлі.

Новицький зазначив, що "Київводоканал" також втрачає воду через аварії та витоки в мережі постачання. Крім того, в літній період багато неврахованої води йде на полив прибудинкової території.

"Як зробити так, щоб не платити за сусіда, який поставив собі магніт на лічильник? По-перше, таких сусідів треба виявляти силами мешканців і обслуговуючих організацій (ОСББ, ЖБК тощо). Якщо є підозри — звертайтеся до водоканалів. Наприклад, є антимагнітні пломби", — заявив гендиректор "Київводоканалу".

Нагадаємо, згідно з прийнятим законом "Про комерційний облік комунальних послуг", всі лічильники на тепло мали встановити до серпня цього року, а лічильники води — до серпня 2019-го. Головне завдання нового закону — змусити українців економити і платити за все, що витратили. Втрати тепла у будинках складають близько 30%, і якщо раніше втрати закладали у тарифи і розподіляли між усіма, то зараз їх покажуть у платіжках і за них доведеться заплатити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...