Українців звільнили від важливого податку: Кому можна не платити

Деякі українці можуть більше не платити за себе єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Про це йдеться в рішенні Верховного Суду України, опублікованому на офіційному сайті відомства, передають Патріоти України.

Служителі Феміди дійшли висновку, що фізособи-підприємці, у тому числі ті, які працюють на спрощеній системі оподаткування, мають право після настання пенсійного права більше не платити податок «на пенсію».

«Фізичні особи-підприємці, в тому числі які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їхньої добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування», – йдеться в рішенні суду.

Відзначимо, мінімальний розмір ЄСВ – 819 грн (22% мінімальної зарплати). Велика частина внеску надходить до Пенсійного фонду. Українці на пенсії, які продовжують працювати, також платять внесок, проте при цьому їх стаж зростає і з часом вони зможуть звернутися до Фонду з проханням перерахувати виплати.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...