Україну атакують вовки: Мисливці кажуть, що такого скупчення сіроманців давно не бачили

Вовки у пошуках їжі спускаються з гір на пасовиська, та лише для того, щоб вполювати здобич: козу, теля, інколи корову чи коня.

Такої кількості хижаків у Карпатах давно не бачили

Першими на людину не нападають, хіба що натрапите на вовка, хворого на сказ, - розповів газеті Експрес заступник директора НПП "Синевир" Юрій Тюх, передають Патріоти України.

Із виходом отар на полонини, чабанам у гірських районах ледь не щодня доводиться відбивати овець від лісових хижаків.

Науковці дослідили: найбільше вовків на території Карпат - у Львівській та Закарпатській областях, найменше - в Чернівецькій. Місцеві мисливці кажуть, що такого скупчення сіроманців давно не бачили, тим паче влітку. Зазвичай вовки активізуються взимку. Та нині у них --малюки, і самиці полюють у пошуках їжі.

Відколи отари подалися на полонини, почастішали випадки, коли лісові хижаки нападають на свійських тварин.

"При нормі 1 вовк на 10 гектарів, на Закарпатті їх у п'ять разів більше. Та востаннє відстрілювали вовків торік. Зазвичай вовки живуть у зграї, а сіроманець - одинак не нападає на людину, хіба що зголодніє. Чого не слід робити, якщо натрапили в лісі на вовків: кидатися на хижих, бо вони хитрі й хтось зі зграї обов'язково нападе зі спини. І в жодному разі не слід утікати, вони доженуть та нападуть. Найкраще - залізти на дерево. Вовки бояться тварин, більших за себе, а ще - вогню", - сказав Мирослав Опаленик, голова ГО ТМР "Соколець".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...