"Укравтодор" знає?: Хто платитиме за відновлення знищеної інфраструктури на окупованих територіях

Державне агентство автомобільних доріг не має інформації щодо стану доріг на тимчасово окупованих територіях.

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») розповіло, як діятиме Україна у разі виставлення претензій Росії як країні-агресору через знищену інфраструктуру на окупованих територіях.

Про це поінформував виконуючий обов’язки заступника «Укравтодору» Олександр Харченко у відповіді на запит «Главкома», повідомляють Патріоти України.

«Що стосується виставлення претензій Російські Федерації, то механізм здійснення захисту прав та інтересів України визначено Порядком здійснення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів, розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб'єкта та України, затверджений Указом президента від 25 червня 2002 року №581», - зазначив посадовець.

За його словами, на сьогодні Служби автомобільних доріг у Донецькій та Луганській областях через проведення антитерористичної операції позбавлені можливості проводити обстеження автомобільних доріг загального користування на тимчасово окупованій території.

«В «Укравтодорі» відсутня інформація щодо стану доріг на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей», - сказано у відповіді.

Крім цього Харченко наголосив, що з 2014 року (після анексії Криму) його відомство не відстежує ситуацію з дорогами півострова. Більше того Служби автомобільних доріг в АР Криму і Севастополя були вилучені з мережі одержувачів бюджетних коштів «Укравтодору».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...