"Украинцы - это русские, которые живут скраю": На росТБ відзначилися маразматичною заявою (відео)

Скандальний депутат нелегітимної Державної думи Росії Костянтин Затулін виступив із маревною псевдоісторичною заявою.
Костянтин Затулін

Як запевняє одіозний політик, українці є росіянами, які живуть скраю. Крім того, він вважає жителів західної України зовсім іншим народом, який не має нічого спільного ні з росіянами, ні з українцями. Свою маразматичну теорію він озвучив в ефірі пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1", передають Патріоти України.

"Меня пригласили на передачу "Откуда взялись украинцы", это было в 1996 году, и я имел неосторожность сказать то, что я думаю. Я сказал: "Украинцы — это русские, которые живут скраю". Поднялся крик: "Почему скраю? Это оскорбительно!". Я вообще-то окончил исторический факультет и знаю, что жить скраю — это ответственная роль. Для меня тут нет никакого оскорбления", — нахабно висловився Затулін.

За його словами, аналогічна ситуація повторилася через 15 років, однак тоді одна з глядачок у залі вже жорстко вказала йому на те, що українці — це окремий народ, у якого завжди була демократія, Магдебурзьке право, традиції, вольності й свободи, тоді як росіяни — це кріпаки, раби й тоталітарний народ.

Однак Затуліна не переконали ці слова і він залишився вірним проімперському міфу про "братні народи". Просуваючи його в ефірі російського телебачення, він почав цитувати слова брата скандального пропагандиста Володимира Корнілова, який заявляв, що між Україною і Росією нібито існує тільки формальний кордон.

"Если бы не граница, человек, переезжающий из Белгородской области в Харьковскую, никакой бы разницы не заметил. Люди такие же, мысли и поведение у них одинаковые. Но сказал Корнилов-старший, что когда вы пересекаете определенную черту внутри Украины, оказываетесь в западной Украине, выясняется, что тут совершенно другие люди: они совершенно по-другому реагируют, живут совсем другими ценностями. По эту сторону и по ту границы между Россией и Украиной живет один и тот же народ, там — другой народ в силу исторических обстоятельств, хоть и говорящий на близком языке, кстати, не идентичном тому, на котором говорят на востоке Украины", — підсумував свій відірваний від реальності виступ Затулін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...