"Укрзалізниця" не гребує продукцією з країни-агресора, та ще й щедро за неї переплачує

Філія Центру забезпечення виробництва (ЦОП) компанії "Укрзалізниця" замовила у компанії "Інтеркабель Київ" кабельно-провідникову продукцію російського виробництва на 117,4 млн грн за значно завищеною ціною.

Про це повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на дані системи ProZorro, передають Патріоти України.

Згідно з умовами тендеру, цьогоріч автотранспортом поставлять 281 тонну контактного мідного низьколегованого фасонного дроту марки НлОл 0,04Ф-100 в барабанах виробництва "Росскат" (Росія, не під санкціями) за 417 грн за кг. В Україні цей провід продають оптом по 293 руб., Або 136 грн за кг, що в три рази дешевше тендерної ціни. А близька за характеристиками марка МФ-100 коштує на українському ринку близько 250 грн за кг, що принаймні в півтора рази дешевше закупівлі залізниці. На російських сайтах провід МФ-100 НлОл-100 коштує вдвічі дешевше - 450 руб, або 209 грн за кг із 18% ПДВ, зазначається у публікації.

"Укрзалізниця" вже закуповувала такий провід у інших підрядників у 2015 році за 342 грн за кг, а в 2014 році - по 212 грн.

Передбачена оплата протягом місяця після постачання, гарантійний термін 6,5 років і забезпечення виконання договору в розмірі 5%. Ціна угоди всього на 0,03% нижча очікуваної вартості закупівлі в 117,48 млн грн.

Фірма "Інтеркабель Київ" є правонаступником закритого ТОВ "Техкабель", заведена на кіпрський офшор "Інтеркабель Холдінгз Лімітед", а бенефіціарами значаться австрієць Алесандер Треммель-Шайност і Світлана Ігнатьєва з Козина Київської області. Всього з 2008 року компанія отримала підрядів на 213,5 млн грн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...