Уляна Супрун: Кандидатура РФ на пост президента 70-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я є останнім залпом злагодженого нападу проти західних інститутів

Українська делегація виступила з заявою проти обрання міністра охорони здоров'я РФ Вероніки Скворцової президентом 70-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.

Фото: МОЗ України

Із заявою під час відкриття 70-ї всесвітньої асамблеї виступила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на відкритті асамблеї в Женеві в понеділок, 22 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

"Асамблея стала частиною фронту російської гібридної війни проти України. РФ веде неоголошену війну проти України, яка призвела до загибелі 10 тис. осіб, поранення понад 23 тис. осіб і яка змусила переміститися мільйони людей. Кандидатура РФ на пост президента 70-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я є останнім залпом злагодженого нападу проти західних інститутів, що зберігають мир понад 70 років", - сказала Супрун.

Вона зазначила, що політика РФ у Криму, яка заперечує життєво важливу замісну терапію для сотень пацієнтів, "уже призвела до десятка смертей", українці та кримські татари майже щодня зазнають тиску і порушення прав людини, "в тому числі - незаконного затримання і вислання в російські "трудові табори" за сфабрикованими звинуваченнями".

В. о. міністра охорони здоров'я України наголосила, що "російська окупаційна армія і їхні поплічники в Донецькій і Луганській областях України руйнують вразливу медичну інфраструктуру на південному сході України", внаслідок чого жителі цих територій не мають доступу до медичних послуг і життєво важливих лікарських засобів

"Представник РФ не має ніякого морального права очолювати Асамблею організації, яка спрямована на збереження життя і втілення стандартів, що були викарбувані на клятві Гіппократа. Делегація України просить, щоб наша позиція була належним чином зафіксована в протоколі асамблеї", - заявила вона.

Всесвітня асамблея охорони здоров'я - вищий керівний орган Всесвітньої організації охорони здоров'я. Асамблея охорони здоров'я збирається на щорічні сесії, як правило, в травні в Женеві в Палаці Націй ООН.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...