"Улюбленим жартом режисерів було: "Тепер твоя черга брехати", - колишній оператор "России 24"

За словами колишнього оператора телеканала "Россия 24" Леоніда Кривенкова, у перші роки роботи його шокував цинізм журналістів: усі чудово розуміли, що дезінформують телеглядачів.

У неформальній атмосфері журналісти пропагандистського телеканала "Россия 24" говорили не те, що розповідали перед камерою, заявив колишній оператор Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК), до складу якої входить "Россия 24", Леонід Кривенков, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"У невимушеній атмосфері ми іноді після ефірів по чарочці коньяку випивали, розмовляли. Мені розповідали зовсім не те, що вони говорили перед камерою. Це дало мені можливість зрозуміти, як усе влаштовано в Росії. У перші роки моєї роботи на "России 24" мене шокував той цинізм, із яким ставилися до своєї роботи співробітники. Усі, звісно ж, чудово розуміли, що займаються дезінформацією телеглядачів. По технічному каналу постійно відбувалися обговорення того, як краще подати ту чи іншу новину, часто пропонували найнеймовірніші взаємозаперечувальні версії. Улюбленим жартом режисерів і телеведучих були слова: "Тепер твоя черга брехати". Саме так зверталися до кореспондентів перед тим, як видати їх в ефір", – сказав Кривенков.

Він додав, що серед співробітників ВДТРК "були винятком" ті люди, які дотримувалися проурядових поглядів. "Деякі намагаються вдавати із себе путінських патріотів. Не знаю: може, грають на публіку, може, насправді такі. Але більшість – нормальні люди, просто через обставини потрапили в цю орбіту, змушені якось крутитися і заробляти собі на життя у такий спосіб", – продовжив колишній оператор.

Він зазначив, що ті, хто сьогодні хвалить президента Росії Володимира Путіна, "будуть говорити зовсім інше", якщо у РФ зміниться влада. "Багато людей залежні, змушені говорити те, що їм наказано. Адже оклади у ВДТРК просто смішні. Якщо людина з якихось причин починає поводитися неправильно, їй просто починають платити той оклад, який написано в договорі, і все. Вона або сама піде, або вибачення попросить. У керівництва є важелі впливу на співробітників. Багато працівників кредити мають, багато приїхали з інших регіонів, купили у Москві квартири, їм потрібно оплачувати іпотеку, тому вони тримаються за свої місця і змушені поводитися так, як від них вимагають", – сказав Кривенков.

Водночас він розповів, що серед співробітників ВДТРК "колосальне майнове розшарування". "Деякі телеведучі приїжджають на розкішних автомобілях з особистим водієм. У них є ще додаткові джерела доходів: наприклад, їх часто запрошують на корпоративи як ведучих", – заявив Кривенков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...