Унікальний проект: На території "Сколівських Бескид" з'являться рекреаційні зони (фото)

У Національному природному парку «Сколівські бескиди» розпочали комплекс природоохоронних заходів, які фінансуються з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році.

В межах заходів облаштовують рекреаційні зони - «Водоспад на р. Кам'янка», урочище «Колодка», а також проведуть поточний ремонт еколого-просвітницьких центрів у Бутивлянському та Крушельницькому лісництвах, передають Патріоти України з посиланням на Львівську ОДА.



Як зазначили в департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА метою проекту із облаштування рекреаційної зони «Водоспад на р. Кам'янка» є поновлення існуючих та створення нових місць тимчасового відпочинку, зменшення рівня забруднення та покращення екологічного стану території, забезпечення відвідувачів наглядної інформацією завдяки встановлення інформаційно-охоронних, межево-охоронних та заборонних знаків, інформаційних стендів.



«В процесі реалізації заходу з облаштування рекреаційної зони в урочищі «Колодка» буде зменшено негативний вплив від неконтрольованого відвідування території парку та її засмічення, організовано потік відпочиваючих виключно в облаштованих та відведених для цього місцях, що відповідатиме режиму території та не завдаватиме шкоди природним комплексам та об’єктам ПЗФ, підвищено рівень інформативності, обізнаності, екологічного мислення і культури відвідувачів щодо правил поведінки в лісі, місць можливого відпочинку та його умов», - розповів директор департаменту Руслан Гречаник.



Поточний ремонт еколого-просвітницьких центрів у Бутивлянському та Крушельницькому лісництвах Національного природного парку «Сколівські Бескиди» дозволить забезпечити безперебійне функціонування центрів на базі лісництв, в також зберегти приміщення та створити комфортні умови перебування відвідувачів.



Загальна вартість проектів – 620 тис. грн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...