Унікальний за своєю місією фестиваль української музики "Переосмислюючи Європу: Україна" пройде в Стокгольмі 23-24 жовтня

Захід буде проходити в престижних професійних концертних залах - Musikaliska і Eric Erikssonhallen, де буде звучати музика українських композиторів.

150 молодих і зовсім юних музикантів з України, а також Швеції виступатимуть в одному концерті два вечори поспіль: молодіжний академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії «INSO», дитячий хор «Щедрик», найстаріша хорова школа Швеції Adolf Fredriks Musikklasser, солісти - лауреати міжнародних конкурсів , переселенці з Донбасу Максим Шарпар, Євгенія Джалалова, близнюки Софія і Анна Кисляк і львів'янин Степан Сивохіп, передають Патріоти України з посиланням на Нyser.

Отже, фестиваль не тільки познайомить шведську публіку з музикою українських композиторів, і композиторів, пов'язаних з Україною, а й ставить в центр події дітей. Багато з них були змушені покинути свої будинки через війну на Сході України.

Та участь у фестивалі подарує їм спогади, особливо цінні в їх складній ситуації і можливість розвиватися далі, як музикантам на міжнародній арені. Ці діти будуть виступати на гала-концерті 24 жовтня - в день ООН, залучаючи таким чином, увагу шведської громадськості до проблем війни в Донбасі і окупації Криму РФ.

Зараз вони отримають можливість продемонструвати свій талант в Швеції і виступити на одній сцені з відомими музикантами: піаністкою Наталією Пасічник і віолончелістом Якобом Корані.

В рамках фестивалю відбудеться світова прем'єра твору одного з найвідоміших сучасних композиторів Швеції Андреа Тарроді - концертино Пісні неба (Songs of the Sky), написаного спеціально для цього фестивалю і присвяченого Наталії Пасічник, на основі української та шведської народних мелодій.

Також на заключному концерті фестивалю вперше в Швеції прозвучить фортепіанний концерт Франц Ксавер Моцарта (сина В. А. Моцарта), який прожив більшу частину свого життя у Львові.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...