Уповільнюють старіння! - Вчені назвали "суперпродукти"

Вживання шоколаду, чаю, кави і вина в поєднанні з цинком допомагає уповільнити окислювальні процеси в організмі і може зупинити деякі небезпечні хвороби.

Вчені з Університету Ерлангена-Нюрнберга (Німеччина) разом з колегами зі США встановили, що гідрохінони, що входять до складу шоколаду, чаю, кави і вина, у поєднанні з цинком нівелюють окислювальні процеси, сповільнюючи процес старіння. Висновки дослідників представлені на порталі Phys.org, передають Патріоти України.
Фахівці встановили, що цинк активує групи гідрохінону, створюючи природний захист від супероксиду - побічного продукту дихання людських клітин, який пошкоджує власні біомолекули тіла: наприклад, протеїни і ліпіди.
Тільки гідрохінон здатний зруйнувати супероксид. Однак якщо цинк і гідрохінон об'єднуються, створюється комплекс, який захищає організм від процесів деградації, викликаних окисленням, і дає антиоксидантну дію.

Зрештою, супероксид може метаболізуватися і запобігати пошкодженню організму, тобто нівелювати окислювальні процеси.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...